06شهریور
توضیح کوتاه
چند سالی است که با توجه به گسترش چشمگیر استفاده از تلفن همراه بازار اپلیکیشنها هم داغ شده است. حالا دیگر حتی شرکتها و بنگاههای کوچک هم به فکر ساختن اپلیکیشن کسبوکار خود افتادهاند تا از این طریق جای خود را در بین کاربران بیش از پیش باز کنند و درواقع از قافله عقب نمانند. به همین سبب در سالهای اخیر بازار اپلیکیشنها رشدی انفجاری داشته؛ به طوری که فروشگاه اپل در یک بازه ۹ماهه بیش از یک میلیارد دریافت داشته و به همین ترتیب بهراحتی میتوان تصور کرد که گوگلپلی و فروشگاههای ویندوز و بلکبری هم پابهپای این رشد پیش رفتهاند.
متن خبر
دنیای اپلیکیشن ها
اپلیکیشنهایی هستند که خود به تنهایی تبدیل به منابع درآمد سرشار برای تولیدکنندگانش شدهاند؛ مانند بازی انگری بردز. تعدادی دیگر از آنها با هدف ارائه خدماتی که از پیش وجود داشتهاند،روی دستگاههای موبایل تهیه شدهاند مانند Skype که استقبال بینظیری از آن شده است. بخش دیگری از این Appها به عنوان ابزار کمکی و مکمل برای انجام کارهای روزمره به صورت آنلاین یا آفلاین تولید شدهاند مانند Adobe Reader که این دسته هم به نوبه خود با رشد صعودی همراه بودهاند. به طور کلی رشد بازار اپلیکیشن نشاندهنده استقبال جالب توجه کسبوکارهایی است که اهمیت حضور در دنیای مجازی را دریافتهاند و به دنبال راهی هستند که بتوانند در عین معرفی فعالیت خود، به ترافیک بالایی هم برسند. طبق تحقیقاتی که موسسه مشاوره SMB Group اخیرا انجام داده است شرکتهای کوچک و متوسط برای سال ۲۰۱۲ برنامه ریزی کرده بودند تا سرمایه قابل توجهی را صرف موبایل و تکنولوژیهای مرتبط با آن کنند و این خود بهتنهایی نشاندهنده ایجاد فرصتهای تجاری برای شرکتها و افراد فعال در دنیای فناوری و همچنین طراحی و توسعه نرمافزارها است.
باتوجه به انقلاب جهانی موبایل که روزبه روز هم فراگیرتر میشود، بسیاری از شرکتها به تولید برنامههای موبایل نیاز خواهند داشت و به تبع آن افراد و شرکتهای خدمات موبایل، که بتوانند خدمات بهتر، مفیدتر و ارزان تر ارائه کنند، از این طریق درآمد خوبی کسب میکنند. از همین حالا میتوان با قطعیت بالایی پیشبینی کرد که در آینده نزدیک تعداد زیادی از کسب و کارها و مشاغل کوچک و بزرگ به ابزارها و دستگاه های همراه وابسته خواهند شد و به تبع آن کسب و کارهایی که بتوانند برای ایجاد ارتباط بهتر و موثرتر با مشتریان خود، از فناوریهای جدید مرتبط با آن بهره بگیرند در مقایسه با رقبا و سایر شرکتها به رشد چشمگیری خواهند رسید. این روند جهانی در کشور ما هم در حال شکلگیری است و حالا دیگر اغلب کسبوکارها بعد از مطرح شدن و محکم کردن زیربنای فعالیت خود به سراغ ساخت اپلیکیشن میروند. حتی شرکتها و بنگاه هایی هم هستند که در همان شروع فعالیت، به فکر داشتن یک اپلیکیشن هم هستند و این کار را جزئی از المان های شروع یک فعالیت میدانند.
اگر شما هم با خواندن این مطلب و باتوجه به رشد چشمگیر اپلیکیشن به این فکر افتادهاید که در آیندهای نزدیک برای فعالیت خود اپلیکیشنی بسازید یا چند و چون این کار و هزینههای مربوط به آن برایتان جالب است با ما همراه باشید تا در ادامه به بررسی ساخت اپلیکیشن و هزینههای آن در ایران بپردازیم. پیش از همه اشارهای کوتاه میکنیم به دستهبندیهای اپلیکیشنها که قطعا هر دسته با توجه به امکانات و قابلیتهای مخصوص خود قیمتهای متفاوتی هم دارد. جدا از اینکه برای اپلیکیشنها دسته بندیهای عام میتوان در نظر گرفت مانند سلامتی، بازی و آموزشی دسته بندی مهم تری در این میان مطرح است که بر اساس ساختار برنامهها و خطوط کلی آنها است که در اینجا به مهمترین آنها اشاره میکنیم. برخی اپلیکیشن ها شامل چند موضوع و دسته بندی ساده و بزرگ هستند که با بازکردن هریک، لیست یا یک صفحه حاوی اطلاعات متنی و تصویری باز میشود.
مدل ساده آن، اپلیکیشن های ساده حاوی اطلاعات شرکتها است و مدل دیگر آن، اپلیکیشن های نمایش دهنده ایمیل روی دستگاه است. دسته دیگر مبتنی بر بانک اطلاعاتی با قابلیت سفارشی کردن است. این مورد برای اپ هایی مناسب است که پرمحتوا ترند، دسته بندی های بیشتری دارند و قرار است چند امکان فراتر را فراهم کنند. دسته دیگر هم هستند که از دسته دوم پویاترند و عمده تفاوتشان با دو دسته دیگر در این است که این برنامهها صرفا با تکیه بر اطلاعات خارجی به روز رسانی میشوند. مانند اپلیکیشن های آب و هوا یا اپلیکیشن Twitter یا خبرخوان ها. یک دسته که میتوان گفت پیچیدهترین نوع اپلیکیشن است بازیها هستند. در این دسته طیف وسیعی از پیچیدگی مانند یک قابلیت بازی مثل ضربات پینگ پونگی به دو گوشه صفحه تا یک بازی با موتور سه بعدی که قابلیت پرواز در هوا با سرعت بالا را دارد دیده میشود. برخی برنامهها هم هستند که سیستم منحصر به فرد خود را دارند. حال با توجه به اینکه چه امکانات و قابلیتهایی را میخواهیم در اپلیکیشن خود داشته باشیم هزینه متفاوتی هم باید پرداخت کنیم. در حقیقت دسته بندی هزینهها بر مبنای خدمات ارائه شده است.
بازه قیمتی اپلیکشن موبایل
این بازه قیمتی از 200 هزار تومان تا 150 میلیون تومان و حتی بیشتر میباشد که البته 200 هزار تومان رقم برنامهنویسهای حرفهای نیست و باید گفت کسی که اولین تجربهاش است با رقمهای کم حتی خوشحال هم میشود ولی این رقم واقعی در این بازار نیست. درواقع جدا از قابلیتهایی که سفارشدهنده میخواهد، رزومه کاری تیم برنامه نویسی و قدرت برنامه نویسی و پشتیبانی هم نقش مهمی در تعیین قیمت دارد. نکته جالب دیگری درباره تفاوت قیمتهای متنوع بازار تولید و طراحی اپلیکیشن اعلام میکند موضوعی است که در هر کسب وکاری میتوان دید؛ تعیین قیمت با نگاه به مشتری. خیلی ها میگویند من نگاه میکنم ببینم مشتری کیست، و چقدر توان مالی دارد و بعد قیمت میدهم یعنی به عبارتی ( هر چقدر تیغشان ببرد، میبرند ) که این از رفتار حرفه ای دور است. البته ادامه دار بودن کار و سفارش اپلیکیشن هم نقش مهمی در این حوزه دارد. به صورتی که برنامه نویس اگر بداند اپلیکیشنی که میسازد ادامه دار است ساختار قابل بسطی هم درست میکند . در واقع سنگ بنا را طوری میگذارد که تا یک سال آینده هم بتواند رویش کار کند. بنابراین چنین اپلیکیشنی زمان بیشتری هم لازم دارد و به تبع آن هزینه بیشتری هم خواهد داشت.
در باره قیمت اجرای اپلیکیشن موبایل باید گفت این هزینه بستگی به زمانی دارد که از برنامهنویس اشغال میشود یعنی اگر یک برنامهنویس برای یک اپلیکیشن یک ماه تمام وقت خود را بگذارد حقوق ماهانه یک برنامهنویس را به او میدهند که برای اندروید بین 2.500.000 تومان 3.500.000 تومان در ماه است حال با توجه به اجرای کار تیمی میتوان زمان را مدیریت کرد و به طور مثال برنامه ای که در مدت یک سال توسط یک برنامه نویس نوشته می شود در مدت یک ماه توسط 12 برنامه نویس و یک مدیر پروژه قابل اجرا خواهد بود . درباره زمانی که تولید یک اپلیکیشن میخواهد میگوید: ساخت ابتداییترین اپلیکیشن ۱۵ تا 30 روز زمان میخواهد ولی اگر مثلا فروشگاه باشد معمولا دستکم دو ماه زمان لازم دارد. به طور کلی یک اپلیکیشن خوب اصولا سه ماه زمان میخواهد تا نسخه بتای آن آماده و عرضه شود. سپس نسخه بتا دو ماه بررسی میشود و پس از رفع باگها و ایرادهای موجود و همچنین اعمال تغییراتی که سفارشدهنده میخواهد، حالا نسخه اول اصلی را میدهند. ولی از آنجا که دو ماه دوم برنامهنویس تمام وقت خود را نمیگذارد و زمان کمتری صرف پروژه میکند هزینه آن هم نیمهوقت محسوب میشود.
تفاوت قیمت عجیب در بازار اپلیکیشن ایران جدا از تایید سخنانی که گفته شد، از بیدانشی کاربران و حتی بعضی برنامه نویسان نیز سرچشمه می گیرد. البته سوءاستفادههای زیادی نیز در برخی موارد توسط برنامه نویسان به ضاهر حرفه ای و در باطن ... از این بی اطلاعی میشود. همانگونه که مثلا در بازار لایسنس آنتی ویروس فروخته میشود در حالیکه میتوان همان را به طور رایگان از اینترنت دانلود کرد. در حوزه برنامه نویسی هم گاهی پیش میآید که به همین گونه مبلغهای کلان در برابر خدماتی ناچیز گرفته میشود چون کاربر عادی نمیتواند تشخیص دهد که زیربنای برنامه بر چه اساسی است و فقط ظاهر برنامه را میبیند؛ البته قانون استانداردی هم وجود دارد که اداره کار هزینه تولید نرمافزار را طبق فرمولی که شامل تعدا د نفرات و زمان و پارامترهای دیگر است تعیین کرده و میتوان طبق آن قیمت را مشخص کرد. هزینه ساخت اپلیکیشن در آمریکا به ازای هر ساعت از 15 تا 40 دلار است. در خارج از ایران کمپانیهایی هستند که در ازای دریافت مبلغی حدود 200 دلار مشاوره میدهند و پس از بررسی موارد لازم اعلام میکنند که قیمتی که سفارشدهنده داده درست است یا خیر. البته این موضوع در ایران هم هست. پروژههای بزرگ مشاور فنی دارند که وظیفه اش این است که از نظر زمان و کیفیت پروژه را ارزیابی و هزینه را تعیین میکند.
دلیل گرانتر بودن اپلیکیشنهای آیاواس در مقایسه با اندروید به این دلیل است که برنامه نویسی اندروید راحت تر است. البته هریک سختیها و آسانیهای خود را دارند ولی از آنجا که زبان برنامهنویسی آیاواس جدیدتر است بنابراین افراد کمتری آن را بلد هستند درصورتی که زبان برنامه نویسی اندروید که جاوا است از زبانهای قدیمی محسوب میشود که افراد بسیاری بر آن مسلط هستند و فقط کافی است که یاد بگیرند چگونه آن را برای موبایل بنویسند. به همین سبب نیروی برنامه نویس برای آیاواس کمتر از اندروید است. نکته دیگر اینکه وقتی برنامهنویس میخواهد خروجی ipa (پسوند اپلیکیشنهای آی او اس) بگیرد باید اکانت دولوپر داشته باشد. درصورتی که برای خروجی گرفتن از یک اپلیکیشن اندروید نیازی به پرداخت هزینه نیست. قیمت اکانت دولوپر به صورت اشتراک سالیانه می باشد.
همچنین اپ میکرهایی هستند که امکانات خاصی ندارند ولی با چند حرکت ساده میتوان با آنها یک اپلیکیشن را ساخت. البته این کار هم تاحدی دانش تکنیکال میخواهد ولی نه درحدی که ذهن شخص را درگیر برنامهنویسی کند. حالا برخی افراد از این روش برای درآمدزایی استفاده میکنند در حالی که سایتهایی که اپمیکر درست میکنند میتوانند هدف آموزشی هم داشته باشند همانگونه که دانشگاه MIT اپ میکری داشت که هدفش این بود که افراد به این وسیله کار با اندروید و اصول کدینگ را یاد میگرفتند تا بتوانند وارد فصل برنامهنویسی شوند. این برنامهها ساختار کلی دارند و شما ویژگیهای اولیه را میدهید و یک خروجی مشخص میدهد، موضوعی که در این میان مطرح است این است که قابلیتهای موجود در اپلیکیشن وابسته به قابلیت سازنده است و حتی در قسمت «درباره ما» هم لوگوی اپ میکر هم دیده میشود و مشخص است که توسط چه کسی درست شده است. البته اگر فرد هزینه لایسنس را بدهد نام اپ میکر حذف میشود. معمولا این برنامه های تقریبا آماده نمی توانند نیاز های مشتری را به صورت کامل و جامع پوشش دهند و در صورت ایجاد اشکال و یا نیاز به اضافه کردن امکانات با محدودیت هایی رو برو خواهند شد که این امر خود عامل باز دارنده ای برای این نوع اپلیکیشن ها می باشد. همچنین مساله دیگری که در این اپلیکیشن های آماده با آن روبرو هستیم مساله امنیت است که با توجه به پلتفرم آماده و در دسترس بودن آن نباید توقع زیادی در این مورد داشته باشیم. که البته باید در نظر داشت که امنیت از مهمترین مسائل در این حوزه می باشد.
خدمات تولید اپلیکین کانون تبلیغات پارسه
تیم برنامه نویسی کانون تبلیغات پارسه با اشراف به مسائل فوق الذکر و با در نظر گرفتن همه شرایط بازار و مشتریان با تولید برنامه های کاربردی و سفارشی مشتریان را به صورت اختصاصی و با تعهد تحویل سورس برنامه، پس از پایان پروژه تمامی تلاش خود را در زمینه عملکرد صحیح و فرهنگ سازی در این حوزه می نماید.
امید است این بخش از بازار نیز به زودی روند صحیح خود را یافته و مشتریان و برنامه نویسان این بخش با صداقت و عملکرد صحیح در این حوزه فعالیت نمایند.